De tour 

Op vertoon van uw ticket en eventuele kortingskaart ontvangt u de speciale multimediatour van het Rietveld Schröderhuis. De multimediatourspelers worden voor en na elk gebruik gedesinfecteerd. Een koptelefoon is niet nodig, de spelers hebben een luidspreker. Echter, als u daar de voorkeur aan geeft, kunt u een eigen koptelefoon aansluiten. Uw koptelefoon moet een standaard uitgang hebben (mini-jack).

Met de multimediatourspeler loopt u door het huis. Op de begane grond doet u dat zelfstandig, via de aangegeven route.

Gids  

Op de bovenverdieping is een gids aanwezig. Hij of zij laat slimme oplossingen zien die Rietveld in het huis heeft verwerkt, zoals de bewegende muren of het bijzondere hoekraam. Boven luistert u verder naar de fragmenten in de tour. Over iedere ruimte is genoeg te vertellen.

Praktisch 

Een bezoek aan het Rietveld Schröderhuis duurt 30 à 40 minuten. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Mandarijn. 

Koop tickets

De maatregelen en bezoekregels in verband met het coronavirus:

  • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.
  • In het Rietveld Schröderhuis mogen acht bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. Bezoekers worden op vaste tijden in groepjes van twee binnengelaten. Zo wordt het niet te druk, en is het mogelijk anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers en medewerkers. 
  • Neem geen tas groter dan 30 x 30 cm of andere grote items mee. U kunt uw tas en jas achterlaten bij de medewerker - op eigen risico.
  • Vanwege de te kleine ruimte is het Ticket Office niet in gebruik. Dit betekent dat u geen gebruik kunt maken van de toiletten. Ook de winkel is tijdelijk gesloten. Een beperkt assortiment is beschikbaar in het huis.
  • Groepsrondleidingen, -arrangementen, -tickets of -activiteiten zijn vooralsnog niet mogelijk.
  • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.
  • Het maken van foto’s of video opnamen is (voorlopig) niet toegestaan.

Lees hier de complete voorwaarden.

Koop tickets

Vragen? 

Voor vragen over tickets neemt u contact op via rsh@centraalmuseum.nl of 030-2362 310 (dinsdag t/m zondag, 10:00  14:00 uur).