Net als de reguliere tour, ervaar je het Rietveld Schröderhuis van buiten naar binnen. De rondleiding begint met het voelen van een speciaal ontworpen voelmaquette en wordt gevolgd door een tastrondleiding door het interieur. In verband met de kwetsbaarheid van de museumwoning, vragen we je dunne kunststof handschoenen te dragen bij het aanraken van de ruimtes. Deze worden gratis aangeboden door het museum.

Voelmaquette van het Rietveld Schröderhuis vastgelegd door Tessa de Geus

Beeld: Voelmaquette van het Rietveld Schröderhuis door Tessa de Geus

Naast tast, wordt ook geluid gebruikt om het verhaal tot leven te brengen. Tijdens de rondleiding vertelt een getrainde gids over het leven en werk van Gerrit Rietveld en Truus Schröder en beluister je audiofragmenten van het duo.

Voor de tastrondleidingen vragen we de reguliere entreeprijs of je kunt het Huis gratis bezoeken met een Museumkaart of U-Pas.

Haal alles uit je bezoek met een begeleider

Voor een optimale ervaring, raden we aan een begeleider mee te nemen. Op deze manier kan de aandacht goed verdeeld worden onder de deelnemers. Begeleiderstickets zijn gratis en moeten vooraf gereserveerd worden via dezelfde ticketpagina. Dit in verband met de beperkte capaciteit van het Rietveld Schröderhuis. Er is ruimte voor maximaal één begeleider per deelnemer. In totaal kunnen er maximaal 4 blinde of slechtziende bezoekers per rondleiding deelnemen en dus ook maximaal 4 begeleiders.

Fysieke toegankelijkheid

Het Rietveld Schröderhuis is helaas beperkt toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. De bovenverdieping van het Rietveld Schröderhuis is alleen toegankelijk via een smalle trap. Dit is een trap met relatief hoge treden. De trap bestaat uit totaal tien treden, waarvan de hoogste traptreden 20 centimeter hoog zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATA 27 juli, 26 sept, 5 nov
Tijd 14.30 tot 16.00 uur
Locatie 15 minuten van tevoren melden bij het Ticket Office naast het Rietveld Schröderhuis
Entree Reguliere ticketprijs of gratis met museumkaart of U-pas. Gratis voor begeleiders
Tickets Bestellen via deze ticketlink
Bijzonderheden

Hulphonden zijn welkom, mits aangelijnd

Boek een rondleiding

Of klik hier voor meer informatie over de toegankelijkheid van het Rietveld Schröderhuis.