Het Rietveld Schröderhuis is helaas beperkt toegankelijk voor bezoekers met een mobiliteitsbeperking. Vanwege de erfgoedstatus van het gebouw kunnen er geen fysieke aanpassingen gedaan worden om de toegankelijkheid te verbeteren, maar we doen momenteel onderzoek naar mogelijkheden om het Rietveld Schröderhuis op andere wijzen breder toegankelijk te maken. Wanneer deze nieuwe mogelijkheden beschikbaar zijn, wordt dit op deze pagina gecommuniceerd.

Toegankelijkheid gebouw

Zowel het ticket office als het Rietveld Schröderhuis bevatten drempels. De bovenverdieping van het Rietveld Schröderhuis is alleen toegankelijk via een trap.
Het Rietveld Schröderhuis bevat een trap met relatief hoge treden. De trap bestaat uit totaal tien treden, waarvan de hoogste traptreden 20 centimeter hoog zijn. Bezoekers die slecht ter been zijn worden indien nodig geholpen door medewerkers van het huis. Zowel Ticket office als het Rietveld-Schröderhuis zijn dus niet of zeer beperkt toegankelijk voor mensen die rolstoelen, scootmobielen en rollators gebruiken.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

In het nabijgelegen Gerrit Rietveldhof 55 bevindt zich een gehandicaptenparkeerplaats, waar u met een Europese gehandicaptenkaart gratis mag parkeren. De parkeerplaats bevindt zich ongeveer 80 meter van het Rietveld Schröderhuis. Tevens is er meestal voldoende parkeergelegenheid in de straat van het huis en is er een voorrijdmogelijkheid om mensen af te zetten.

Gratis entree voor begeleider

Bezoekers die het lastig vinden zelfstandig het Rietveld Schröderhuis te bezoeken, mogen een begeleider meenemen. Deze begeleider mag gratis naar binnen. Vanwege de beperkte capaciteit van het Rietveld Schröderhuis raden wij aan om van tevoren een online ticket te reserveren. Het begeleidersticket is echter alleen aan de kassa van de ticket office van het Rietveld Schröderhuis verkrijgbaar, u kunt u daar melden met de begeleider. Uw begeleider krijgt gegarandeerd toegang, ongeacht de capaciteit.

Rolstoeltoegankelijke toiletten

Zowel het ticketoffice als het Rietveld Schröderhuis hebben geen rolstoeltoegankelijke toiletten.

Meeneemkrukjes

Er zijn opklapbare, lichtgewicht krukjes te leen voor wie liever niet te lang staat.

Hulphonden

Het Rietveld Schröderhuis is toegankelijk voor bezoekers met een hulphond, als deze voorzien is van een tuigje.

Blinde en slechtziende bezoekers

De mediaguide (te raadplegen op een smartphone) is geschikt voor screenreaders.

Dove en slechthorende bezoekers

Audiofragmenten in de mediaguide zijn daar ook als tekst beschikbaar. Momenteel zijn de teksten alleen via de mobiele versie op uw eigen smartphone beschikbaar en niet via de apparaten die door het Rietveld Schröderhuis beschikbaar worden gesteld. Neem dus uw eigen smartphone mee als u van deze tour gebruik wilt maken.

Contact

Heeft u vragen over uw bezoek aan het Rietveld Schröderhuis? Of wilt u bijzonderheden vooraf bespreken met een van onze medewerkers? Neem dan contact op met het Informatiecentrum door te mailen naar info@centraalmuseum.nl.