Thuiswerken in UNESCO Werelderfgoed

Altijd al in het meest iconische huis van Utrecht willen werken, net zoals Gerrit Rietveld en Truus Schröder? Die droom kan nu werkelijkheid worden! Speciaal voor de Rietvelddag maakt u eenmalig kans te kunnen werken in het Rietveld Schröderhuis. Klik hier voor meer informatie over deze bijzondere winactie.

Online filmprogramma

Vanaf zondag 27 juni kunt u twee video's bekijken op het YouTube-kanaal van het Centraal Museum. De eerste is een korte video over de bureaus van Rietveld. Conservator Natalie Dubois vertelt meer over de geschiedenis en het behoud van deze meubelen. De tweede gaat in op een bijzonder project van de afgelopen periode. In het halfjaar dat het Rietveld Schröderhuis dicht was, heeft een team (thuis)gewerkt aan het transcriberen van ruim vierduizend vellen correspondentie van Truus Schröder aan haar dochter Hanneke. 

Bezoek het Rietveld Schröderhuis

Laat u inspireren door de moderne ideeën van Gerrit Rietveld en Truus Schröder met een bezoek aan het wereldberoemde huis. Het Rietveld Schröderhuis is geopend volgens reguliere tijden. Op de Rietvelddag krijgen bezoekers een kleine attentie. Een bezoek is alleen mogelijk met een online ticket. Verzeker u van een ticket via deze link.

Grootste Rietveldcollectie ter wereld

Het Centraal Museum heeft de grootste collectie Rietveldmeubelen ter wereld. Enkele topstukken zijn momenteel te zien in de collectie-opstelling. Het museum is geopend volgens reguliere tijden. Verzeker u van een ticket via deze link.