Utrecht is een nieuwe muurschildering rijker. Graffitikunstenaar JanIsDeMan schilderde aan de Jutfaseweg 22 een metershoge versie van het Rietveld Schröderhuis op de gevel. JanIsDeMan staat bekend om de optische illusies in zijn openbare werken. Ook bij deze schildering is daar sprake van: hoewel het huis op een plat vlak geschilderd is, lijkt het van een afstand 3D te zijn.

Jan Heinsbroek, de man achter JanIsDeMan, wilde deze muurschildering al heel lang maken. Na bijna twee jaar van voorbereiden, ontwerpen en subsidies aanvragen is het er eindelijk van gekomen. Hij draagt het werk op aan de bewoners van Utrecht en iedereen die Gerrit Rietveld en het Rietveld Schröderhuis een warm hart toedraagt.

Natalie Dubois, conservator toegepaste kunst van het Centraal Museum en conservator Rietveld Schröderhuis: “Toen JanIsDeMan ons benaderde met de plannen voor deze muurschildering, waren we meteen enthousiast. We zijn erg blij om bij te hebben gedragen aan de realisatie ervan. Het is fijn om te merken dat Rietveld na zoveel jaar nog inspireert: het Rietveld Schröderhuis is gebouwd in 1924 en bestaat dus bijna honderd jaar."