Blokkenschema-online.JPG

Onderdelen met * zijn gratis toegankelijk

Op zondag 23 juni wordt de Rietvelddag georganiseerd; een themadag met een reeks bijzondere activiteiten op verschillende locaties in Utrecht. Zo is in het Centraal Museum een gratis lezingenprogramma,de toneelvoorstelling Bep, dochter van Rietvelden een aantal presentaties over Rietveld. Klik hier voor het programma in het Centraal Museum. In en rond het Rietveld Schröderhuis zijn er bijzondere tours , is er een buurtwandeling onder leiding van Jessica van Geel en zijn de modelwoningen aan de Erasmuslaan en de Robijnhof te bezoeken. 

Bijzondere tours Rietveld Schröderhuis

  • 10.00-11.00 uur: Kom meer te weten over het beheren en behouden van het Rietveld Schröderhuis onder leiding van conservator Natalie Dubois.
  • 11.00-12.00 uur: Jessica van Geel, historicus en auteur van I love you, Rietveld vertelt in deze rondleiding over het leven van Truus Schröder.
  • 12.00-13.00 uur: Tijdens deze speciale AR-tour brengt Hobie de Rue van Capgemini de geschiedenis van het Rietveld Schröderhuis tot leven. 
  • 13.00-14.00 uur: Hans Beunderman, voormalig architect en hoogleraar aan de TU Delft, vertelt meer over de architectuur van het Rietveld Schröderhuis als Gesamtkunstwerk.
Praktische informatie
Locatie Rietveld Schröderhuis
Prijs  Reguliere entreeprijzen
Tickets Klik hier voor kaarten

Reguliere tours

Op de Rietvelddag is het Rietveld Schröderhuis extra lang geopend en kunt u tot 18 uur een reguliere tour volgen. Klik hier voor tickets.

Buurtwandeling met Jessica van Geel

De levens en liefde van Truus Schröder en Gerrit Rietveld speelden zich grotendeels in de paar vierkante kilometers van Utrecht-Oost af. De meubelmaker/architect werd hier geboren, hij groeide er op, en in de Adriaen van Ostadelaan begon Rietveld zijn eigen meubelwerkplaats waar hij de wereldberoemde lattenstoel ontwierp. Truus Schröder woonde in de Biltstraat en precies daar aan de voordeur ontmoetten ze elkaar, Truus en Gerrit, waarna ze meer dan vijftig jaar in elkaars leven zouden blijven. Samen met Jessica van Geel, auteur van het boek I love you, Rietveld, wandelt u langs gebouwen die voor hen van belang waren, plekken waar hun liefde is ontstaan. Met als hoogtepunt het Rietveld Schröderhuis, het huis dat ‘Riet’ voor ‘zijn Truus’ bouwde.

Praktische informatie
Tijd

14.00-15.30 uur

Route Circa 5 kilometer
Begin- en eindpunt Rietveld Schröderhuis
Prijs  € 2,50
Tickets UITVERKOCHT

Modelwoningen gratis toegankelijk

Meer van Rietveld zijn? De modelwoning aan de Robijnhof is van 10 tot 14 uur gratis toegankelijk. In de middag, van 14 tot 18 uur, kunt u kosteloos een kijkje nemen in de Erasmuslaan. U hoeft hiervoor geen ticket te reserveren. Klik hier voor meer informatie over de modelwoningen.