Rietveld Schröder Atelier: Creatieve workshops collagekunst

Rietveld Schröder Atelier: Creatieve workshops collagekunst

Verken & vertaal de vormentaal van het Rietveld Schröderhuis naar je eigen abstracte collage.

Verken & vertaal de vormentaal van het Rietveld Schröderhuis naar je eigen abstracte collage.

Iedere workshop begint met een rondleiding door het huis waarbij je wordt uitgenodigd anders naar dingen te kijken. Je begint met het onderzoeken van vormen, kleuren en andere opmerkelijke details, waarna je deze elementen gaat vertalen naar een abstracte collage geïnspireerd op het Rietveld Schröderhuis. Hierbij leer je hoe je met verschillende technieken en eenvoudige vormen een mooie en evenwichtige compositie kunt maken. Of je nu beginner bent of gevorderd, aan het einde van deze workshops ga jij naar huis met een mooi stukje architectuur voor aan de muur.

Illustreren met vorm | Studio Kars + Boom

  • 31 mei en 23 augustus

Met hun expertise in illustratie en vormgeving laten Cynthia en Kevin van Studio Kars + Boom je in deze workshop anders kijken naar vormen. Door middel van papieren knipsels, maak je geabstraheerde illustraties. Bekijk deze video om alvast geïnspireerd te raken!

Abstraheren kun je leren | Ellen Blom

  • 14, 28 juni en 12 juli

Ontdek samen met beeldend kunstenaar en docent Ellen Blom de ideeën over kleur en vorm van kunstbeweging De Stijl en zie hoe deze zijn toegepast in het Rietveld Schröderhuis. Door te knippen, schuiven, en plakken leer je in deze workshop te spelen met elementen van compositie zoals ritme en herhaling, symmetrie en asymmetrie.

Bouwen met letters | Bert Haagsman

  • 26 juli & 9 augustus

Als vormgever heeft Bert Haagsman een voorliefde voor letters. Tijdens deze workshop maak je een tijdschrift cover in de geest van De Stijl, geïnspireerd op het ontwerp van Vilmos Huszár. Met rechthoekige en vierkante elementen bouw je een abstracte compositie en een woord, naam of titel voor op je cover.

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

Data

Vrijdag 31 mei

Vrijdag 14 & 28 juni

Vrijdag 12 & 26 juli

Vrijdag 9 en 23 augustus

Tijd

15:30 - 17:30 uur

15:15 uur melden bij de Ticket Office

Locatie

In de tuin van het Rietveld Schröderhuis

Tickets

22,50 euro (inclusief rondleiding)

bestel via deze link

Niveau

De workshops zijn toegankelijk voor alle niveaus en achtergronden en ervaring is niet nodig.

Deze activiteit is onderdeel van het jubileumprogramma 100 jaar een stijlicoon, 100 dagen feest. Bekijk hier het volledige programma.