Openluchttheater: Bep, dochter van Rietveld

Openluchttheater: Bep, dochter van Rietveld

Unieke locatieversie van Bep, dochter van Rietveld ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Rietveld Schröderhuis.

Unieke locatieversie van Bep, dochter van Rietveld ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Rietveld Schröderhuis.

Na het eerdere succes in (internationale) theaterzalen is de voorstelling 'Bep, dochter van Rietveld' voor het eerst te zien op locatie: in en rondom het Rietveld Schröderhuis.

Over de theatervoorstelling

De bouw van het Rietveld Schröderhuis, de creatie van de rood-blauwe stoel en zijn ontwikkeling van meubelmaker tot architect, dochter Bep maakte al deze gebeurtenissen van haar vader, Gerrit Rietveld, mee.

In deze voorstelling zien we door de ogen van Bep hoe haar vader omarmd wordt door kunstgroep De Stijl. De bonte stoet aan personages die vervolgens voorbijtrekt, blijkt niet alleen voor haar vader, maar ook voor Bep zeer bepalend voor de rest van haar leven. Een belangrijke inspirator voor Gerrit werd mevrouw Truus Schröder-Schräder, met wie hij later een affaire kreeg. Via haar familie kwam hij in contact met kunstenaars waaronder Charley Toorop, van wie Bep schilderles aan huis kreeg. Dit theaterstuk geeft een ontroerend inkijkje in het leven achter de beroemde naam.

Alle personages worden gespeeld door Audrey Bolder, die moeiteloos wisselt van Gerrit naar dochter Bep, maar ook van Charley Toorop naar leden van De Stijl en de vrouw van Rietveld.

De rode draad in Bep, dochter van Rietveld is de tegenstelling tussen vader en dochter, waarin grenzeloze ambitie tegenover onbaatzuchtige toewijding staat. De vraag ‘Welke offers zijn legitiem om je doel te bereiken en kunstenaar te zijn?’ staat centraal.

praktische informatie

 

Speeldagen

zaterdag 18 mei
zondag 19 mei
maandag 20 mei (Pinksteren)

vrijdag 24 mei
zaterdag 25 mei
zondag 26 mei

zaterdag 17 aug (ENG)
zondag 18 aug (ENG)

Tijden

Inloop: 19:30 uur

Start voorstelling: 20:00 uur

Afloop: 21:30 uur

Inclusief korte pauze

Tickets

17,50 euro via deze link

Bijzonderheden

Bezoekers met een ticket ontvangen op locatie een koptelefoon. Er zal dus geen gebruik gemaakt worden van versterkt geluid, de gehele voorstelling is alleen met een koptelefoon te volgen. 

Productie

Productie: Theatergroep Aluin i.s.m. Audrey Bolder

Compositie: Willem Friede 

Artistiek leider: Victorine Plante Acteur en tekst: Audrey Bolder

Deze activiteit is onderdeel van het jubileumprogramma 100 jaar een stijlicoon, 100 dagen feest. Bekijk hier het volledige programma.